A Joomla! tartalomkezelő rendszer bővítmények használatával különféle típusú weblapok készítését teszi lehetővé. A bővítményeknek 5 alaptípusa van: komponensek, modulok, sablonok, nyelvi kiegészítők és beépülő modulok. Webhelyed mindazokat a bővítményeket tartalmazza, melyek egy egyszerű magyar nyelvű webhely készítéséhez szükségesek, viszont minden típusú, több ezer, további bővítmény áll a rendelkezésedre. A Joomla! Extensions Directory (Joomla! Bővítménytár) a Joomla!-bővítmények legnagyobb lelőhelye.

 • Komponensek

  Komponens képA komponensek nagyobb bővítmények, melyek weblapod tartalmának legjavát produkálják. Minden komponensnek egy vagy több "nézete" van, melyek a tartalom megjelenítését vezérlik. A Joomla! adminisztrációban további bővítmények állnak rendelkezésedre, mint a Menük, az Átirányítás és a bővítménykezelők.

 • Modulok

  Modulok képA modulok a weboldalon pozíciókban megjeleníthető kis tartalomblokkok. Ezen a webhelyen modulokban történik a menük kijelzése. A Joomla! alaprendszer 17 különálló modult tartalmaz, a bejelentkezéstől a keresésen át a véletlenszerű képekig. Mindegyik modulnak a mod_ előtaggal kezdődő neve van, azonban megjelenítésekor címet kap. Az ebben a részben lévő leírásokban a címek azonosak a nevekkel.

 • Sablonok

  Sablon képWeblapod megjelenését és működését a sablonok biztosítják. Ők határozzák meg az elrendezést, a színeket, a betűcsaládokat, a grafikákat és a dizájn más nézőpontjait, melyek egyedivé teszik a weblapodat. Joomla!-telepítésed három előrecsomagolt sablont tartalmaz. Súgó

 • Nyelvek

  Nyelvek képA Joomla! az angol nyelvet telepíti, azonban a felületek, a mintaadatok és a súgóképernyők több tucat nyelven férhetők hozzá. Súgó

  Fordítási információk

  Ha nem létezik nyelvi kiegészítő a te nyelvedhez, találsz utasításokat a saját fordítás elkészítéséhez, mellyel hozzájárulhatsz a közösség munkájához, s fordítócsoportot alapíthatsz, melynek tagjaival akkreditált fordítást készíthettek.

  A kezelőfelület fordítások telepítése a webhely adminisztrációjában a bővítménykezelővel történik, majd kezelésük a nyelvkezelővel.

  Kettő vagy több telepített nyelv esetén engedélyezheted a nyelvváltó modult és a nyelvszűrő beépülőt. Mindkettőt együtt kell használni. Ha többnyelvű tartalmat készítesz, és megjelölöd a tartalmat, a menüpontokat vagy modulokat, mint adott nyelveken, és követed az utasításokat, akkor a látogatóid a modul használatával ki tudnak választani egy bizonyos tartalomnyelvet. Alapértelmezésként a modul is, és a beépülő modul is letiltott.

  A Joomla! Extensions Directory-ben számos bővítmény létezik, melyek segíthetnek a tartalom fordításainak kezelésében.

 • Beépülő modulok

  Beépülő modul képA beépülő modulok kis, feladat-orientált bővítmények, melyek kibővítik a Joomla! keretrendszert. Némelyikük adott bővítményekhez társított, míg mások, például a szerkesztők, a Joomla!-ban végig felhasználásra kerülnek. A legtöbb kezdő felhasználónak nem kell módosítania a Joomla!-val telepített egyik beépülő modult sem. Súgó