Frissítők

Ha gyakorlott Joomla! 1.5 felhasználó vagy, akkor ez a Joomla! webhely nagyon ismerős lesz a számodra. Új sablonok és továbbfejlesztett felhasználói felületek vannak, viszont a legtöbb szolgáltatás ugyanaz. A legnagyobb változást a továbbfejlesztett hozzáférési szabálygyűjtemények (ACL) és az egymásba ágyazott kategóriák jelentik.

A megújult felhasználókezelőben beállíthatod, hogy kinek mihez adsz hozzáférést a webhelyeden. A hozzáférési csoportokat épp úgy hagyhatod, mint a Joomla! 1.5-ben voltak, vagy annyira bonyolulttá teheted, amennyire akarod. A hozzáférés-szabályozás működéséről a Joomla! dokumentáció webhelyén tudhatsz meg többet.

A Joomla! 1.5-ben és 1.0-ban a tartalmat szekciókba és kategóriákba rendszerezhettük. Az 1.6-tól kezdődően eltűntek a szekciók, s kategóriákban készíthetsz kategóriákat, annyira mélyre mehetsz, amennyire akarsz. A mintaadatokban számos példát találsz a beágyazott kategóriák használatára.

Valamennyi elrendezést az akadálymentesség és a rugalmasság javítását szem előtt tartva újraterveztük.

A telepítő továbbfejlesztéseinek köszönhetően weblapod és bővítményeid szükség esetén való frissítése könnyebb, mint valaha.