• Joomla!
  Cikkek száma:
  12
  • Bővítmények

   A Joomla! tartalomkezelő rendszer bővítmények használatával különféle típusú weblapok készítését teszi lehetővé. A bővítményeknek 5 alaptípusa van: komponensek, modulok, sablonok, nyelvi kiegészítők és beépülő modulok. Webhelyed mindazokat a bővítményeket tartalmazza, melyek egy egyszerű magyar nyelvű webhely készítéséhez szükségesek, viszont minden típusú, több ezer, további bővítmény áll a rendelkezésedre. A Joomla! Extensions Directory (Joomla! Bővítménytár) a Joomla!-bővítmények legnagyobb lelőhelye.

   Cikkek száma:
   0
   • Komponensek

    Komponens képA komponensek nagyobb bővítmények, melyek weblapod tartalmának legjavát produkálják. Minden komponensnek egy vagy több "nézete" van, melyek a tartalom megjelenítését vezérlik. A Joomla! adminisztrációban további bővítmények állnak rendelkezésedre, mint a Menük, az Átirányítás és a bővítménykezelők.

    Cikkek száma:
    7
   • Modulok

    Modulok képA modulok a weboldalon pozíciókban megjeleníthető kis tartalomblokkok. Ezen a webhelyen modulokban történik a menük kijelzése. A Joomla! alaprendszer 17 különálló modult tartalmaz, a bejelentkezéstől a keresésen át a véletlenszerű képekig. Mindegyik modulnak a mod_ előtaggal kezdődő neve van, azonban megjelenítésekor címet kap. Az ebben a részben lévő leírásokban a címek azonosak a nevekkel.

    Cikkek száma:
    0
    • Tartalommodulok

     A tartalommodulok cikkeket és más információkat jelenítenek meg a tartalom komponensből.

     Cikkek száma:
     7
    • Felhasználói modulok

     A felhasználói modulok a felhasználói rendszerrel vannak aktív kapcsolatban, ők teszik lehetővé a felhasználók számára a bejelentkezést, mutatják, hogy ki jelentkezett be, s kijelzik a legutoljára regisztrált felhasználókat.

     Cikkek száma:
     3
    • Megjelenítő modulok

     Ezek a modulok a tartalom és felhasználó komponensektől eltérő komponensekből jelenítenek meg információkat. Ezek közé tartozik a webes hivatkozások, a hírcsatornák és a médiakezelő.

     Cikkek száma:
     6
    • Segédmodulok

     A segédmodulok olyan hasznos szolgáltatásokat nyújtanak, mint a keresés, a közzététel hírcsatornán és a statisztika.

     Cikkek száma:
     5
    • Navigációs modulok

     A navigációs modulok a látogatók közlekedését és a számukra szükséges információ megkeresését segítik elő a webhelyeden.

     Menük biztosítják weblapod szerkezetét, a látogatókat pedig a weblapodon történő navigálásban segítik. Habár valamennyi ugyanazon a menü modulon alapszik, a menük használatának változatossága a mintaadatokban mutatja, hogy mennyire rugalmas ez a modul.

     A menük a rendkívül egyszerűtől (például a felső menü vagy az Ausztrál parkok mintawebhely menüje) a túl bonyolultig (például sokszintű a Joomla! információk menü) váltakoznak. Más típusú megjelenítéshez is használhatók, mint a "Jelen webhely" menüből belinkelt oldaltérkép.

     Az Útkövetések arról nyújt információt a felhasználóknak, hogy hol tartózkodnak a webhelyen.

     Cikkek száma:
     2
   • Sablonok

    Sablon képWeblapod megjelenését és működését a sablonok biztosítják. Ők határozzák meg az elrendezést, a színeket, a betűcsaládokat, a grafikákat és a dizájn más nézőpontjait, melyek egyedivé teszik a weblapodat. Joomla!-telepítésed három előrecsomagolt sablont tartalmaz. Súgó

    Cikkek száma:
    1
   • Beépülő modulok

    Beépülő modul képA beépülő modulok kis, feladat-orientált bővítmények, melyek kibővítik a Joomla! keretrendszert. Némelyikük adott bővítményekhez társított, míg mások, például a szerkesztők, a Joomla!-ban végig felhasználásra kerülnek. A legtöbb kezdő felhasználónak nem kell módosítania a Joomla!-val telepített egyik beépülő modult sem. Súgó

    Cikkek száma:
    7
 • Park weblap
  Cikkek száma:
  1
  • Park blog

   Itt fogok blogolni Ausztrália parkjairól.

   Webhelyeden te is készíthetsz blogot, ha létrehozol egy kategóriát, melybe a blogbejegyzéseidet írod (jelen esetben Park blognak hívjuk). Mindegyik blogbejegyzés egy cikk lesz abban a kategóriában. Ha készítesz egy egyhasábos kategória blog menüpontot, akkor az úgy fog kinézni, mint ez az oldal, ha megjeleníted a kategória leírását (ezt a részt).

   A blogodat kiegészítőkkel bővítheted ki, mint a hozzászólások, aktív kapcsolat a közösségi hálózatokkal, címkézés, és kapcsolattartás az olvasóiddal. Engedélyezd a hírek közzétételét is, amit tartalmaz a Joomla! (a Beépülési beállításokban válaszd a Megjelenítés lehetőséget a Látható a hírcsatorna hivatkozása paraméterhez, s bizonyosodj meg róla, hogy megjelenik-e az oldalon a Közzététel hírcsatornán modul).

   Cikkek száma:
   2
  • Fotógaléria

   Ezek az én fényképeim a parkokról, melyekben jártam (nem én készítettem őket, valamennyi a Wikimedia Commons) gyűjteményében lelhető.

   Ez azt mutatja, hogyan lehet egyszerű képgalériát készíteni a com_content cikkeinek használatával.

   Minden cikkbe tegyél bélyegképet a "bővebben" elé, s utána a teljes méretű képet. A Cikkbeállításokban a Látható a bevezető szöveg beállításnál válaszd az Elrejtés lehetőséget.

   Cikkek száma:
   0
 • Gyümölcsbolt weblap
  Cikkek száma:
  2
  • Termesztők

   Keressük a környék legjobb gyümölcstermesztőit.

   Minden beszállítónak lehet egy oldala, melyet ők szerkeszthetnek. Működés közben való megtekintéséhez létre kell hoznod egy felhasználót, akit a beszállítók csoportba teszel.
   Készíts egy oldalt annak a felhasználónak a termesztők kategóriában, s tedd azt a beszállítót annak az oldalnak a szerzőjévé. Az a felhasználó tudja szerkeszteni az ő oldalát.

   Ez a Saját engedélyek módosítása beállítás használatát illusztrálja.

   Cikkek száma:
   2